3/17

Hei kaikki sekakuorolaulun ystävät!

Meillä kaikilla on varmasti kiire työn ja harrastusten parissa, mutta toivottavasti kaikki saamme valmistautua joulun ja uuden vuoden viettoon rauhassa. Seuraavat viikot ovat kuorotoiminnan puolesta varmaan kiireisimpiä, kun joulukonsertit lähestyvät ja hiomme laulujamme, joilla saattelemme kuulijoitamme joulun tunnelmiin.

Tämä on nyt ensimmäinen Sekakuoroliiton jäsenkirje, jonka kirjoitan. Pitkään ja ansiokkaasti toiminnanjohtajana toiminut Eeva-Maria Seppäläinen vaihtoi työpaikkaa ja minä olen aloittanut lokakuun alusta hänen toimensa jatkajana. Nimeni on Seppo Mallenius ja olen innokas musiikin ja kuorolaulun harrastaja, olen tenori Helsingin Laulu -sekakuorossa ja kamarikuoro SonorEnsemblessä sekä parissa pienkokoonpanossa. Laulamisen lisäksi olen mukana aktiivisesti yhdistystoiminnassa sekä harrastan puutarhanhoitoa, kesät asustelen pienessä siirtolapuutarhamökissäni omenapuiden katveessa.

Kerron tässä jäsenkirjeessä tulevista tapahtumista ja suunnitelmista…

Sekakuoropäivät ja liittokokous Lapualla 10.-11. helmikuuta 2018

Sekakuoropäivät ja liittokokous järjestetään Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa (http://vanhapaukku.fi/).

Sekakuoropäivien ensimmäinen päivä, lauantai 10. helmikuuta, omistetaan koulutuksille ja konserteille. Musiikkipedagogi/laulunopettaja AMK, Balance in Phonation®- sertifioitu opettaja Katja Tuulari pitää työpajan nimeltään ”Teksti soimaan”- Balance in Phonation® menetelmän ideat kuorojen käyttöön ja MuM / MuM, musiikkipedagogi, tohtorikoulutettava Hanna Remes perehdyttää musiikin teorian saloihin työpajassaan Koodikieli ymmärrettäväksi – kuorolaisen musiikinteoriaa ja -säveltapailua. Kannattaa tulla kehittämään itseään ja saamaan ideoita näiltä alansa ammattilaisilta. Hanna Remeksen koulutus valmentaa samalla sekakuoropäivien yhteydessä pidettävään perusmerkkikurssiin eli ei tarvitse arastella musiikin teoriaa, jos haluat suorittaa sekakuoroliiton perusmerkin. Tästä lisää myöhemmin tässä kirjeessä.

Lauantain ohjelma päättyy konserttiin Lapuan tuomiokirkossa, jossa esiintyvät Lapuan sekakuoro ja naiskuoro Sorja sekä sekakuoropäiville osallistuvista koottu suurkuoro. Suurkuoron yhteisesiintymiseen liittyvät myös kuoronjohtajapäiville osallistujat. He pitävät koulutuspäiviään samana viikonloppuna Seinäjoella ja tulevat Lapualle laulamaan kanssamme. Konsertin jälkeen palaamme takaisin Vanhaan Paukkuun ja pidämme karonkan, missä laulutkin varmasti jatkuvat.

Sunnuntaina puolen päivän jälkeen jatkamme Sekakuoroliiton liittokokouksella, missä käydään läpi mm. vuoden 2017 toimintakertomus ja tilinpäätös, vuoden 2018 toimintasuunnitelma ja valitaan hallituksen jäsenet ja toimihenkilöt. Sunnuntain aamupäivä on varattu sekakuoropäivien yhteydessä järjestettävälle perusmerkkikurssin toiselle jaksolle.

Tällä hetkellä sekakuoropäivien alustava ohjelma näyttää seuraavalta:

Perjantai 9.2.2018

Kello

Paikka

Aihe

17:30 – 20:30

Vanha Paukku

Perusmerkkikoulutus (osa 1)

Lauantai 10.2.2018

Kello

Paikka

Aihe

09:00 – 09:45

Vanha Paukku

Ilmoittautuminen ja aamukahvi

09:45 – 10:00

Vanha Paukku

Sekakuoropäivien avaus

10:00 – 12:00

Vanha Paukku

Koulutus: Hanna Remes/Katja Tuulari

12:00 – 13:00

Iso Prässi

Lounas

13:00 – 15:00

Vanha Paukku

Koulutus: Katja Tuulari/Hanna Remes

15:00 – 15:30

Vanha Paukku

Kahvi

15:30 – 16:30

Vanha Paukku

Konsertin harjoitukset Sekakuoroliiton porukalla

18:15 – 19:00

Lapuan tuomiokirkko

Suurkuoron yhteisharjoitukset (kuoronjohtajapäivien osallistujien kanssa)

19:00 – 20:00

Lapuan tuomiokirkko

Konsertti: naiskuoro Sorja, Lapuan sekakuoro ja suurkuoro

20:30 – 22:00

Vanha Paukku

Karonkka

 

Sunnuntai 11.2.2018

Kello

Paikka

Aihe

9:30 – 12:30

Vanha Paukku

Perusmerkkikoulutus ja perusmerkin suoritus (osa 2)

12:30 – 13:00

Vanha Paukku

Kokouskahvit

13:00 – 14:30

Vanha Paukku

Liittokokous ja uuden hallituksen järjestäytymiskokous

 

Sekakuoropäivien osallistumismaksu on 50 euroa Sekakuoroliiton jäseniltä ja 60 euroa muilta. Hinta sisältää lauantain koulutukset, vapaan pääsyn Lapuan tuomiokirkon konserttiin sekä ruokailut (la lounas ja iltapäiväkahvit ja su kokouskahvit). Lauantai-illan karonkan Illalliskortti maksaa 30 euroa. Majoitusvaihtoehdot hintoineen tarkentuvat tammikuun puolella, ainakin hotelli Lapuanhovista on varattu kahden hengen huoneita Sekakuoroliiton jäsenille.

Ilmoittautuminen 22.tammikuuta mennessä 2018 seuraavan linkin kautta: Sekakuoropäivät

Sekakuoroliiton laulumerkkikoulutukset

Perusmerkkikoulutus Lapualla perjantai 9.2 (osa 1) ja sunnuntai 11.2 (osa 2)

Kuten edellä kävi ilmi, sekakuoropäivien yhteydessä järjestetään perusmerkkikoulutus. Tämän koulutuksen ensimmäinen jakso pidetään perjantai-iltana Vanhassa Paukussa, koulutus jatkuu vielä sunnuntai-aamupäivän, minkä päätteeksi on mahdollisuus suorittaa Sekakuoroliiton perusmerkki. Merkkikoulutuksen käyneet ovat antaneet erittäin positiivista palautetta saamastaan kokemuksesta, uuden oppimisesta ja kurssin aikana tapahtuvan osallistujien stemmojen hienosäädössä. Itse perusmerkkilaulujen stemmojen on hyvä olla hallussa ennen kurssia, koska itse kurssilla keskitytään enemmän yhteissoinnin ja yhteenlaulamisen hiomiseen. Jos perusmerkin teoriaosuus huolestuttaa, niin se on turhaa. Teoriaa opetellaan kurssilla, ja jos osallistut vielä lauantain ”Koodikieli ymmärrettäväksi” -koulutukseen, niin asiat tulevat varmasti tutuiksi ja äänikin aukeaa Balance in Phonation -koulutuksessa. 

Perusmerkkikurssin hinta on 40 euroa ja voit ilmoittautua kurssille seuraavan linkin kautta: Perusmerkkikurssi

Taito B -merkkikoulutus pääkaupunkiseudulla loppukeväällä 2018

Näillä näkymin järjestämme pääkaupunkiseudulla Taito B-merkkikoulutuksen. Tarkempi aikataulu selviää alkutalven aikana. Kerro minulle sähköpostitse sekakuoroliitto@sulasol.fi, jos kuorossanne on kiinnostusta Taito B -merkin suorittamiseen. Muitakin merkkikoulutuksia voidaan järjestää, jos osallistujia saadaan riittävästi.

Jäsenrekisterit ajan tasalle jouluun mennessä!!

Sulasolin ja Sekakuoroliiton jäsenyhdistysten tulee hoitaa Sulasolin iFest-jäsenrekisterissä olevat tietonsa ajan tasalle 22.12.2017 mennessä. Ensi vuoden jäsenmaksulaskutus tehdään jäsenrekisterissä olevien jäsenmäärien perusteella, ja tiedot poimitaan rekisteristä vuodenvaihteessa. Lähetettyjä jäsenmaksulaskuja ei muuteta jälkikäteen, joten huolehdittehan kuoronne tiedot ajan tasalle hyvissä ajoin! Myös Sulasol-lehti lähetetään jäsenille iFest-jäsenrekisterissä oleviin osoitteisiin.

Kuorot ovat itse vastuussa tietojensa oikeellisuudesta. Yhdistykset pääsevät ylläpitämään tietojaan kirjautumalla iFest-järjestelmään. Mikäli yhdistyksellänne ei vielä ole jäsenrekisterin ylläpitoon vaadittavia tunnuksia, tai jos tunnukset ovat hukassa, pyytäkää uudet lähettämällä sähköpostia osoitteeseen jasenrekisteri@sulasol.fi.

MusLan eli musiikkilautakunnan suunnitelmia

Musiikkilautakunta suunnittelee parhaillaan kahta uutta nuottijulkaisua sekakuoroille. Tavoitteena on saada ensi kesän aikana markkinoille uusi joululaulukirja, joka pitää sisällään lähinnä kevyempiä ja maanläheisiä joululauluja. Toinen projekti, joka on aloitettu, tuottaa ensi vuoden aikana karonkkalaulukirjan, jossa ei ole juomalauluja vaan muita illanviettoihin sopivia, kevyempiä ja mukana uudempiakin lauluja. 

 

Sekakuoroliitto toivottaa mukavaa Joulun odotusta kaikille!!!