3/2014

kuva

 

 

Syksyinen tervehdys täältä Sekakuoroliiton toimistolta!

 

Kausi on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle Sekakuoroliitossa. Suunnitelmissa on monenlaista: Perinteiset Sekakuoropäivät helmikuussa Vaasassa, uusia merkkejä, sääntöuudistus, joululaulukirja, merkkilaulukurssi ja pidemmällä tulevaisuudessa myös paikallisia yhteiskonsertteja eri puolilla maata. Tästä kirjeestä löytyy tietoa etenkin Sekakuoropäivistä, liittokokouksesta ja sääntöuudistuksesta sekä ennakkotietoa uusista merkeistä. Muista mainitsemistani asioista sitten tarkemmin tulevissa jäsentiedotteissa.

 

 

SEKAKUOROPÄIVÄT VAASASSA 14.–15.2.2015

 

Seuraavia Sekakuoropäiviä vietetään Vaasassa Sekakuoro Sirpaleiden vieraana. Päivät ovat jo helmikuun puolessa välissä, eli 14.–15.2.2015. Päivillä on taas totuttuun tapaan koulutusta ja lauantai-iltana yhteiskonsertti ja karonkka. Tule siis Vaasaan laulamaan, oppimaan, tapaamaan muita sekakuorolaisia ja pitämään hauskaa! Päivillemme ovat tervetulleita kaikki kuorolaulajat kuoromuotoon katsomatta!

 

Koulutukset ja Konsertti

Sekakuoropäivillä on taas tarjolla mielenkiintoista ja monipuolista koulutusta. Päivät aloittaa Marjukka Riihimäen improvisaatio ja ilmaisu -koulutus ja iltapäivä vietetään perehtyen Sibeliuksen sekakuoromusiikin helmiin Hanna Remeksen johdolla. Mahdollisuuksien mukaan molemmista työpajoista pyritään samaan lauantai-illan konserttiin yksi teos yhdessä esitettäväksi. Konsertissa esiintyy myös Etelä-Pohjanmaan piirin kuoroja. Sunnuntaina sukelletaan nuottien maailmaan. Näkökulmina muun muassa: mistä kuoronuotteja, miten hyödyntää tietotekniikkaa ja mikä on sallittua. Ja päivät päätetään taas perinteisesti liittokokoukseen.

 

Alustava aikataulu: 

 

la 14.2.

10.30–11 tervetulokahvit ja ilmoittautuminen

11–13   Marjukka Riihimäki / kuoroimpro ja ilmaisu

13–14 lounas

14–16 Hanna Remes / Sibelius

16.45–17.30 salitestausajat ja välipala ja kahvit

18–19 konsertti

20– karonkka

 

Su 15.2.

klo 11–12.30 koulutus: asiaa nuoteista

12.30–13 kokouskahvit

13–14.30 Liittokokous

 

 

Tapahtumapaikat

Tapahtuman keskuksena toimii Vaasan kaupungintalo (Senaatinkatu 1). Sekä työpajat että konsertti ja myös liittokokous pidetään kaupungintalon tiloissa. Majoituskiintiö on varattu Sokos Hotel Vaakunasta (Rewell Center 101) Molemmat sijaitsevat ihan Vaasan keskustassa. Karonkkapaikka varmistuu myöhemmin.

 

Majoitus

Kuten mainittua, majoitusta varten on varattu kiintiö Sokos hotel Vaakunasta.  Varaukset hotelliin tekee jokainen itse, varaustunnus on ”Sekakuoropäivät”.  Huoneiden hinnat: 

 

standard-huone 69 €/1hh ja 84 €/2 hh

superior-huone  84 €/1 hh ja 99 €/2 hh

 

Hotellivaraukset: sales.vaasa@sokoshotels.fi, p. 06 212 4113

 

Osallistumismaksut ja ilmoittautuminen

Sekakuoropäivien osallistumismaksu liiton jäseniltä on 55 €. Jos samasta kuorosta ilmoittautuu vähintään 10 henkilöä, maksaa kukin osallistumisestaan 45 €. Muilta kuin liiton jäseniltä maksu 60 €. Osallistumismaksu sisältää ruokailut lukuun ottamatta karonkkaa (tervetulokahvit, lounas, välipala ja sunnuntain kokouskahvit), koulutukset ja konsertin. Karonkkamaksu tarkentuu myöhemmin, mutta on maksimissaan 25 €.

 

Ilmoittautumisaika tapahtumaan alkaa 3.11. ja päättyy 15.12.2014, myös hotellivaraukset kannattaa tehdä 15.12. mennessä. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyy ilmoittautumisajan alkaessa nettisivuiltamme.

 

Tervetuloa Vaasaan!

 

 

LIITTOKOKOUS 15.2.2015 JA SÄÄNTÖMUUTOS

 

Sekakuoropäivät päätetään perinteisesti liittokokoukseen sunnuntaina 15.2. klo 13. Virallinen kutsu lähetetään kaikille varsinaisille jäsenyhdistyksille marraskuussa-joulukuussa. Sekakuoroliiton hallitus on valmistellut ja esitarkastuttanut sääntöuudistuksen, jonka tavoitteena on ollut nykyaikaistaa ja selkiyttää liiton sääntöjä. Lähetämme liittokokouskutsun mukana uusitut säännöt ja yhteenvedon ehdotetuista muutoksista. 

 

Jos jollain jäsenyhdistyksellä on virallisten kokouksessa käsiteltävien asioiden lisäksi muita liittokokouksen päätettäväksi tuotavia asioita, pyydämme lähettämään niistä kirjalliset esitykset Sekakuoroliittoon (sekakuoroliitto@sulasol.fi) viimeistään 1.2.2015 mennessä.

 

 

UUDET MERKIT

 

Sekakuoroliiton merkkivalikoima laajenee heti vuoden 2015 alusta kahdella uudella Laulajamerkillä ja Elämän laulu -merkillä. Uudet merkit on suunnitellut Juha-Pekka Nyrhilä. Jatkossa kuoroilla on siis mahdollisuus muistaa Laulajamerkeillä myös 40 ja 50 vuoden laulajauran tehneitä kuoroveljiä ja -sisaria. Elämän laulu -merkki  on tarkoitettu pitkäaikaiselle kuorolaiselle, joka on lisäksi toiminut aktiivisesti kuoron tai Sekakuoroliiton hyväksi. Uusien merkkien myötä myös merkkisääntöjä hiukan uudistetaan ja selkiytetään.

 

 

TULEVIA TAPAHTUMIA 2015

 

7.2.   Lauluyhtyeiden taitokurssi, Vantaa 

14.–15.2. Sekakuoropäivät, Vaasa

17.–19.4. VI Kansainvälinen  Madetoja -mieskuorokilpailu, Tampere

13.–17.5. Vaasan Kuorofestivaali

3.–7.6. Tampereen Sävel

25.–28.6. VIII Nordic-Baltic Choir Festival, Riika, Latvia

18.–24.7. Choralp, International Singing Week, Briançon, Ranska

24.7.–2.8. Europa Cantat XIX -festivaali, Pécs, Unkari 

 

 

OK-OPINTOKESKUKSEN KOULUTUKSIA KEVÄÄLLÄ 2015

 

Sen lisäksi, että Ok-opintokeskus tukee jäsenjärjestöjensä koulutustoimintaa rahallisesti, toimii OK myös koulutusten järjestäjänä. Laadukkaat ja varsin edulliset tai peräti maksuttomat koulutukset ovat avoimia kaikille OK:hon kuuluvien järjestöjen jäsenille. Alla poimintoja kevään tarjonnasta. 

 

Lisää voi lukea: http://ok-opintokeskus.fi/ok-opintokeskus-kouluttaa 

 

Ydinopintojaksoja:

Kirstunvartija – valmiuksia yhdistyksen rahaston hoitoon 

   22.1.–11.2. Helsinki, Joensuu, Oulu, Seinäjoki, Tampere ja Turku

Ryhdistä yhdistystä – avaimet yhdistystoiminnan perusteisiin

   26.1.–16.3. verkkokurssi

Yhdistys sosiaalisessa mediassa

   4.2. Oulu ja Turku

   10.2. Helsinki, Joensuu, Seinäjoki ja Tampere 

Google työkalut – opi käyttämään ja hyödyntämään Googlen työkaluja järjestösi arjessa.

   11.2. Helsinki ja Tampere

   18.2. Joensuu

 

Syventäviä opintojaksoja:

Näin laaditaan toimintasuunnitelma ja -kertomus

   16.4. Joensuu, Seinäjoki, Tampere ja Turku

   23.4. Oulu

Somea syvemmältä

   17.3. verkkokurssi

 

 

Lauluntäyteistä kaamosaikaa toivotellen, 

Sekakuoroliitto ry