2/16

Sekakuoroliitto jäsenkirje 2/2016

 

Syksy on jo pitkällä, pimeys lisääntyy ja lämpö vähenee. Mutta onneksi joulu lähestyy ja tuo joululaulujen ja kynttilöiden mukana pehmeää valoa ja lämmintä tunnelmaa. Joulutunnelmaa lisää myös Sekakuoroliiton kiihkeästi odotettu joululaulukokoelma, joka vihdoinkin saadaan lokakuun aikana painosta. 

 

Ennen joulua on kuitenkin vielä mahdollisuus osallistua merkkilaulukoulutukseen Helsingissä 18.–20.11.2016. Vielä on muutama päivä aikaa ilmoittautua mukaan! Itsekin noilla kursseille osallistuneena voin lämpimästi suositella kaikille: Kannustava ja iloinen tunnelma sekä ammattitaitoiset kouluttajat saavat voittamaan omat epävarmuutensa, oppimaan paljon uutta ja innostumaan laulamisesta aivan uudella tavalla! Ja joulun jälkeen on luvassa helmikuussa 10.–12.2.2017 Sekakuoropäivät ja liiton 60-vuotisjuhlat Turussa! Sinne kaikki sankoin joukoin laulamaan, oppimaan ja juhlimaan!

  

Merkkikoulutus Helsingissä 18.–20.11.2016

Vielä ehtii ilmoittautua mukaan Sekakuoroliiton järjestämään merkkikoulutukseen Helsingissä 18.–20.11.2016. Koulutusta on tarjolla perusmerkkilauluissa ja molemmissa taitomerkkilauluissa tarpeen mukaan. Koulutukseen voi osallistua, vaikkei suunnittelisikaan vielä merkkisuoritusta. Kouluttajina toimivat Hanna Remes ja Kristian Heberg.

 

Koulutus järjestetään osittain Kallion Seurakuntakodin (Siltasaarenkatu 28) ja osittain Itäkeskuksen Iiris-talon tiloissa (Marjaniementie 74). Molempiin paikkoihin pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä. Koulutus alkaa perjantaina Kalliossa klo 17 ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä klo 14.30 alkaviin merkkilaulutentteihin. 

 

Koulutuksen hinta on Sekakuoroliiton jäseniltä 85 euroa ja muilta 95 euroa koko viikonlopulta. Maksu sisältää teoria- ja lauluopetuksen sekä mahdollisuuden suorittaa merkki kurssin päätteeksi. Ruokailut kukin hoitaa itse. Sekä Kalliossa että Itäkeskuksessa löytyy ruokapaikkoja läheltä.

Kauempaa merkkilauluja opiskelemaan saapuville on varattu huonekiintiö Hotelli Cumulus Hakaniemestä (Siltasaarenkatu 14). Majoitus 1 hengen huoneessa maksaa 78 euroa/yö ja 2 hengen huoneessa 88 euroa/yö. Hintaan sisältyy aamiainen. 

 

Varaukset tunnuksella ”Sekakuoroliitto” suoraan hotellilta: my.reservations@restel.fi, tai puh. p. 020 055 055 (0,17 €/puh + 0,75 € min).

 

Ilmoittautumiset liiton nettisivujen kautta viimeistään maanantaina 17.10.2016. Koulutus järjestetään, jos mukaan ilmoittautuu vähintään 20 kurssilaista. Lue lisää täältä.

 

Rohkeasti mukaan! 

 

Sekakuoropäivät ja Sekakuoroliiton 60-vuotisjuhlat Turussa 10.–12.2.2017

Seuraavia Sekakuoropäiviä vietetään Turussa 10.–12.2.2017 ja samalla juhlitaan Sekakuoroliiton 60-vuotista taivalta. Päivät järjestetään yhteistyössä Sekakuoro Kulkusten kanssa. Tapahtumapaikkana toimii Kåren (Hämeenkatu 22), joka sijaitsee aivan Turun tuomiokirkon nurkilla. Päivät alkavat perjantaina kaikille avoimella yhtyelaulukatselmuksella. Tuomareina toimivat Säde Bartling, Kari Turunen ja Hanna Remes. Katselmuksen säännöt löytyvät täältä

 

Lauantaina on luvassa koulutusta, työpajoina mm. Säde Bartlingin vetämä yhtyelaulukoulutus, koreografia ja liike -työpaja, Hanna Remeksen kuorosointi- ja ilmaisutyöpaja sekä Laulujuhlien sekakuorolaulut. Illan juhlallisuudet alkavat juhlakonsertilla ja päättyvät juhlaillalliseen. Sekakuoropäivät päättyvät sunnuntaina liittokokoukseen.

 

Sekakuoropäivien osallistumismaksu on 60 euroa Sekakuoroliiton jäseniltä ja 75 euroa muilta. Hinta sisältää lauantain koulutukset, vapaan pääsyn perjantain yhtyekatselmukseen ja lauantai-illan juhlakonserttiin sekä ruokailut lukuun ottamatta lauantain juhlaillallista, jonne Illalliskortti maksaa 40 euroa. Ilmoittautumisaika alkaa 14.10. ja päättyy 15.12.2016. 

 

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen ja lisää löytyy täältä.

 

Tervetuloa juhlimaan kanssamme 60-vuotiasta Sekakuoroliittoa!

 

Joululaulukokoelma ilmestyy lokakuun lopulla

Monista eri tekijöistä johtuen joululaulukokoelman julkaisu on viivästynyt, mutta nyt kirja on painossa. Uunituore kokoelma saadaan painosta viikolla 43! 

 

Kokoelma sisältää nelisenkymmentä joululaulua, mukana on sekä tuttuja lauluaarteita kuin uusia helmiä. Sisällysluetteloon voi tutustua nettisivuillamme. Kokoelman hinta on 30 euroa, postitilauksissa lisäämme laskuun toimituskulut. Tilaukset sekakuoroliitto@sulasol.fi. 

 

Sekakuoroliiton merkit

Onko kuorollasi juhlavuosi edessä? Pitäisikö aktiivisia hallituksen jäseniä palkita, innostavaa kuoronjohtajaa kiittää tai pitkään kuoron tukipilarina laulanutta kuorokaveria muistaa? Tällaisia tilanteita varten voi Sekakuoroliitolta anoa ansio- ja laulajamerkkejä sekä Elämän laulu -merkkiä. 

Ansiomerkkeihin tarvitaan useamman vuoden työskentelyä kuoron hallituksessa merkittävässä tehtävässä tai taiteellisena johtajana. 

Elämän laulu -merkin saa pitkästä urasta kuoroaktiivina ja toimihenkilönä. Kuoron tärkeille rivijäsenille, jotka eivät ennätä toimia hallinnollisissa tehtävissä löytyy laulajamerkkejä. Merkkejä löytyy 10–50 vuoden sekakuorolaulu-uran tehneille. Näitä merkkejä voi anoa myös muulloin kuin kuoron juhlavuosina. Tästäpä nyt oiva uusi perinne kuorolle jakaa syksyisin tai keväisin laulajamerkit tasavuosia sekakuoroissa laulaneille laulajasiskoille ja -veljille!

Käy tutustumassa merkkeihin ja merkkisääntöihin liiton nettisivuilla: http://skl.sulasol.fi/merkit.

Merkkinauhat

Sekakuoroliitolla on myynnissä merkkinauhoja, joihin kaikki ansio-, laulaja-, suoritus- ja kuoromerkit voi kätevästi kiinnittää ja täten asua vaihtaessa ei tarvitse jokaista merkkiä erikseen irrottaa. Nauha säästää myös esiintymisvaatteita, kun kaikki merkit saa kiinnitettyä yhdellä hakaneulalla. Merkkinauhoja löytyy mustana ja valkoisena. Nauhan hinta on 5 euroa. Postitilauksissa lisäämme laskuun toimituskulut.

Tilaukset: sekakuoroliitto@sulasol.fi 

 

 

Sulasolin Laulu- ja Soittojuhlat Hämeenlinnassa 12.–14.5.2017

Sulasolin seuraavat Laulu- ja soittojuhlat järjestetään Hämeenlinnassa 12.–14.5.2017 teemalla Suomi soi! Tapahtumaan on ilmoittautunut jo noin 2000 osallistujaa mutta mukaan odotetaan kaikkiaan noin 3000 kuorolaulajaa ja orkesterisoittajaa. Tapahtuman kiinnostavassa ohjelmassa on tarjolla jokaiselle jotain: avajaisten ja pääjuhlan teokset tuhansien laulajien suurkuorolle huippujohtajien luotsaamina, esiintymismahdollisuuksia mitä moninaisimmissa paikoissa kirkoista kapakoihin, maamme eturivin kuorojen ja lauluyhtyeiden konsertteja, juhlava jumalanpalvelus ja kulkue pääjuhlaan – karonkkaa ja hauskanpitoa unohtamatta. Tapahtuman ilmoittautuminen päättyy 31.12.2016, mutta oma osallistuminen ja majapaikka kannattaa varmistaa pikimmiten! Lisätietoja tapahtuman ohjelmasta, yhteisestä ohjelmistosta, osallistumismaksuista, majoitusmahdollisuuksista sekä linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyvät osoitteesta www.laulujuhlat.fi!

 

Suomen Säveltaiteen Tukisäätiön apurahat kuoronjohdon opintoihin

Suomen säveltaiteen Tukisäätiö on julistanut haettavaksi vuoden 2016 apurahat. Säätiön tarkoituksena on tukea ja edistää Suomen säveltaidetta. Säätiö myöntää vuosittain apurahaa eri vaihtuviin tarkoituksiin. Tämän vuoden haku kohdistuu kuoronjohdon opintoihin. Haettava enimmäismäärä on 3000 euroa / hakija. 

Hakuaika käynnistyy 14.10. ja päättyy 15.11.2016. Apurahaa haetaan täyttämällä sähköinen lomake säätiön sivuilla, lausunnot toimitetaan postitse. Lue lisää: www. http://www.suomensaveltaiteentukisaatio.fi/ 

 

Kuoron jäsentiedot ajan tasalle

Nyt kun uusi lauluvuosi on pyörähtänyt käyntiin ja monet kuorot ovat saaneet uusia laulajia riveihinsä, niin muistattehan käydä päivittämässä kuoronne jäsenlistan ja yhteystiedot iFest-jäsenrekisteriin ajan tasalle! Sulasol-lehdet lähetetään rekisterin tietojen mukaan ja samoin heti tammikuun alussa jäsenlaskutus. Nyt on hyvää aikaa korjata vanhentuneet tiedot ennen joulunaluskiireitä!

Jos iFest-tunnukset puuttuvat tai ovat hukkuneet, voit tilata uudet jasenrekisteri@sulasol.fi.