1/17

 

kuva

 

Hyvät laulajatoverit!

 

Kevät on ennättänyt jo pitkälle ja kausi lähenee huipennustaan. Monille se koittaa Sulasolin Laulujuhlilla ja toisille oman kuoron kevätkonsertissa. Yhtä kaikki nautitaan yhdessä laulamisesta! Tässä jäsenkirjeessä kertaamme muun muassa helmikuisen liittokokouksen uutiset ja kerromme tulevasta Jyväskylän merkkikoulutuksesta ja Lapuan Sekakuoropäivistä!

 

 

Sekakuoropäivät ja yhtyelaulukatselmus Turussa

 

Sekakuoroliiton juhli 60-vuotista taivaltaan Sekakuoropäivillä Turussa helmikuussa. Päivien ohjelmassa oli koulutusten, juhlakonsertin ja illallisjuhlan lisäksi avoin yhtyelaulukatselmus. Katselmukseen osallistui 4 yhtyettä. Voittajaksi itsensä lauloi Pirja Naiskuoron Sorjasta Seinäjoelta. Parhaan yksittäisen laulun esityksestä kunniamaininnan sai Turun yliopiston kuoron Tulisia-yhtye.  Onnea menestyksestä ja kiitokset myös muille osallistujille nautittavasta katselmuksesta!

 

kuva
Yhtyelaulukilpailun voittaja Pirja (kuva Mikko-Oskari Koski)

 

Liitto kutsui uusia kunniajäseniä ja kunniapuheenjohtajan

 

kuva

 Sekakuoroliiton hallitus päätti 60-vuotisjuhlan  kunniaksi kutsua uuden kunniapuheenjohtajan  sekä uusia kunniajäseniä. Valinnat olivat 

 yksimielisiä. Kaikki valitut ovat ansioituneesti  olleet mukana liiton toiminnassa useita vuosia  antaen oman arvokkaan panoksensa  sekakuorolaulun hyväksi.

 

 Kunniapuheenjohtajaksi kutsuttiin Seppo  Suojanen Tampereelta ja kunniajäseniksi  kutsuttiin Inke Luukka Vantaalta, Kyllikki  Pesonen Jyväskylästä, Jaakko Mäntyjärvi  Helsingistä sekä Urtti Virta Naantailista.

 Onnea kaikille kutsutuille!

 
Kunniapuheenjohtaja Seppo Suojanen 
(kuva Mikko-Oskari Koski)

Liittokokouksen päätöksiä     

Sekakuoroliiton liittokokous pidettiin Turussa sunnuntaina 12.2.2017. Liittokokouksessa valittiin muun muassa kauden 2017 hallitus ja tehtiin pieniä muutoksia liiton sääntöihin ja päätettiin jäsenmaksun suuruudesta.

 

Liiton taiteellisena johtajana jatkaa kaksivuotiskaudesta jäljellä olevan vuoden Hanna Remes Helsingistä. Liiton puheenjohtajaksi valittiin jatkamaa seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi Sisko Nyrhilä Lapualta. 

 

Sekakuoroliiton hallitukseen valittiin seuraavat jäsenet (varajäsenet):

 

Kristian Heberg, Oulu (Arttu Vilmi, Oulu)

Kirsi Kaunismäki-Suhonen, Jyväskylä (Pirjo Karjalainen, Jyväskylä)

Pekka Latvanen, Lapua (Silja Knuuttila, Lapua)

Harri Heino, Vaasa (Tero Parkkinen, Seinäjoki)

Sirkka Mahkonen, Pori (Mikko Kuuri-Riutta, Pori)

Seppo Mallenius, Helsinki (Kaarina Väyrynen, Espoo)

Antti Palsola, Oulu (Viivi Lindblom, Kaarina)

Elina Pitkäkoski, Tampere (Tuomo Hassinen, Tampere)

Nina Kotila, Helsinki (Ulla Kemoff, Vantaa)

Sirkku Viitanen-Vanamo, Turku (Katariina Kärki-Susi, Turku)

 

Hallitus valitsi 1.varapuheenjohtajaksi Harri Heinon ja 2. varapuheenjohtajaksi Kristian Hebergin. Työvaliokuntaan hallitus valitsi puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien lisäksi Seppo Malleniuksen ja Sirkku Viitanen-Vanamon.

 

Musiikkilautakunnan kokoonpanon hallitus piti ennallaan. Taiteellisen johtajan lisäksi siihen valittiin Hannu Ikonen Jyväskylästä, Jaakko MäntyjärviHelsingistä, Teija Tuukkanen, Helsingistä ja Kristian Heberg Oulusta. Varajäseneksi valittiin Sanna-Maarit Hakkarainen Helsingistä ja Airi Saloniemi Espoosta.

 

Liittokokous päätti pitää Sekakuoroliiton jäsenmaksun ennallaan 7 eurossa.

 

Kertomus toimintavuodesta 2016 ja toimintasuunnitelma vuosille 2017–18 löytyvät Sekakuoroliiton verkkosivuilta: http://skl.sulasol.fi/toiminta/ 

Liiton uudistetut säännöt julkistetaan, kun ne on hyväksytty Patentti- ja rekisterihallituksessa. Muutoksia tehtiin hallituksen kokoon (jatkossa 6–10 jäsentä) tilintarkastajien/toiminnantarkastajien määrään (1-2) sekä liittokokousedustajien ja jäseneksi hyväksyttävien yhdistysten kriteereihin.

 

 

TULEVAT TAPAHTUMAT

 

Merkkilaulukoulutus Jyväskylässä syyskuussa 2017

 

Sekakuoroliitto järjestää yhteistyössä Sulasolin Keski-Suomen piiriin kanssa Jyväskylässä 15.–17.9.2017 merkkilaulukoulutuksen. Koulutus alkaa perjantaina perusmerkkilaulujen kertauksella, lauantaina aamulla on mahdollisuus perusmerkin suorittamiseen ja perusmerkkitenttien jälkeen jatketaan taitomerkkikoulutuksilla, koulutus päättyy sunnuntaina taitomerkkitentteihin. Kurssilla on siis mahdollista kerrata perusmerkkilaulut, sekä opiskella taito A ja B-lauluja sekä halutessaan suorittaa edellä mainittuja merkkejä.

 

Pääkouluttajana toimii innostava ja kannustava liittomme taiteellinen johtaja Hanna Remes! Muita kouluttajia kiinnitetään sitä mukaa, kun tarvetta ilmoittautuneiden määrän ja merkkiryhmien perusteella ilmaantuu.

 

Koulutus järjestetään Jyväskylän ammattikorkeakoulun tiloissa (Rajakatu 35) ja majoituskiintiö yöpaikkaa tarvitseville on varattu Cumulus City Jyväskylä -hotellista (Väinönkatu 3). Hotelliyön hinnat ovat: 109 euroa/2 hh ja 94 euroa/1 hh. Kukin varaa ja maksaa hotelliyöpymisensä itse. Huoneen Sekakuoroliiton kiintiöstä saa varaustunnuksella ”Sekakuoroliitto”, varaukset my.reservation@restel.fi, puh. 020 055 055.

 

Koulutuksen hinnat ovat 105 euroa perusmerkki + taito A -koulutuksesta (pe-su), pelkkä taito A tai B ryhmä 90 euroa (la-su), Hinnat sisältävät koulutuksen ja koulutusmateriaalit. Ruokailuista ainoastaan lauantain lounas sisältyy kurssin hintaan, muut ruokailut hoituvat omin eväin tai lähistön ruokapaikoissa. Jos haluaa osallistua perusmerkkiosuuteen (pe–la-aamu) on osallistumismaksu 40 euroa (ei sisällä lauantain lounasta).

Ilmoittautumiset kurssille ovat alkaneet ja päättyvät 31.5.2017

 

Tarkempaa tietoa aikatauluista sekä ilmoittautumislinkki löytyy liiton verkkosivuiltamme tapahtuma-sivustolta.

 

Lapuan Sekakuoropäivät helmikuussa 2018

 

Seuraavat Sekakuoropäivät vietetään Lapualla, 100-vuotta täyttävän Lapuan Sekakuoron vieraina 9.–11.2.2018. Päivien koulutuksia ja muuta ohjelmaa suunnitellaan parhaillaan, mutta hienot päivät on tulossa Lapualle! Tarkempaa tietoa tapahtumasta viimeistään alkusyksystä 2017. Kannattaa seurata liiton tiedotusta verkkosivuillamme ja Facebookissa ja varata päivät jo kalenterista!

 

Sulasolin Laulujuhlat 12.–14.5.2017

 

kuvaSulasolin Laulu- ja soittojuhlat Hämeenlinnassa lähestyvät! Tapahtumaan osallistuu noin 700 sekakuorolaista eri puolilta Suomea. Vaikka oma kuoro ei juhlilla mukana olisikaan, tapahtumaan voi osallistua myös turistina nauttimalla juhlatunnelmasta, laulusta ja soitosta. Perjantaina 12.5. klo 18 Hämeenlinnan torilla järjestettävien avajaisten ja sunnuntaina 14.5. klo 15 jäähallissa vietettävän pääjuhlan väliin mahtuu kymmenittäin yleisölle avoimia juhlatapahtumia kuorojen kapakkakierroksesta torijumalanpalvelukseen ja maratonkonsertista kauppakeskuskeikkaan. 

 

Liput pääkonsertteihin ja pääjuhlaan ovat myynnissä Ticketmasterin kautta: www.ticketmaster.fi/search/?keyword=laulu-+ja+soittojuhlat 

 

Valtaosaan muista konserteista ja tapahtumista on vapaa pääsy tai vapaaehtoinen ohjelmamaksu. Kuorojen konsertit on julkistettu: www.laulujuhlat.fi/ohjelma/muut-konsertit-ja-esiintymiset/ 

Lisätietoja Laulu- ja soittojuhlista: www.laulujuhlat.fi 

 

Tampereen Sävel 6.–11.6.2017

 

Tampereen Sävel kutsuu kaikki mukaan festivaalille 6.–11.6.2017. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan keskiviikkona 7.6. Yhtyelaulukilpailua, johon on valittu 12 yhtyettä yhdeksästä maasta. Kuorokatselmukseen on ilmoittautunut yhteensä 57 kuoroa, jotka tulevat Saksasta, Ruotsista, Tšekistä, Venäjältä, Ukrainasta, Latviasta ja Suomesta. Tampere-talon Isossa salissa 8.–10.6. järjestettävä Kuorokatselmus on yleisölle maksuton. 

 

Jos kuorosi on kiinnostunut tulemaan kuuntelemaan Kuorokatselmusta, teillä on mahdollista laulaa myös Tampere-talon aulassa 8.–11.6. järjestettävällä Kuorotorilla. Lisätietoja voi tiedustella: music@tampere.fi 

 

Tampereen Sävelen konserteissa esiintyvät Young People’s Chorus of New York City, Indonesian Children and Youth Choir Cordana, Vox Aurea, Tampere Filharmonia, Tampereen Filharmoninen kuoro, Pirkanpojat & Sympaatti, Iva Bittová, Maarja Nuut, ONAIR, Philomela, Topi Lehtipuu, Spira Ensemble, Nordic Voices, Rajaton, UMO sekä Yhtyelaulukilpailun ja Kuorokatselmuksen päätöskonsertteihin valitut kokoonpanot.

 

Konserttilippuihin on tarjolla ryhmäalennukset, 10–19 hlöä 10% ja alkaen 20 hlöä 20%. Kaikki liput voi ostaa osoitteesta www.lippu.fi

Koko festivaaliohjelma: www.tamperemusicfestivals.fi/vocal

 

Juhlavuositarjous toukokuun loppuun saakka

 

kuva

Sekakuoroliiton 60-vuotisjuhlan kunniaksi 31.5.2017 saakka Sekakuoroliiton kangaskassit ja juomalaulukirjat -33% alennuksella.

 

Nuottien ynnä muiden kuorotavaroiden kantamiseen on saatavilla Sekakuoroliiton kangaskassi. Upea pellavainen kassi vetää sisäänsä nuottikansiot ja paljon muutakin. Kassin kuvan on suunnitellut Elli Virmasalo. Kassin mitat 37 x 37 cm.

 

Kokoaan suurempi, tyylikäs ja laadukas kassi nyt juhlavuoden kunniaksi 10 euron kappalehintaan (norm. 15 euroa/kpl)!

 

 

kuvaSekakuoroliiton Ota yks’ -juomalauluvihkosen lauluilla karonkat ja illanvietot sujuvat mukavasti. Juomalauluja ei tarvitse muistaa ulkoa, kun kokoelma kulkee kätevästi matkassa! Kokoelm

a sisältää 28 juomalaulua neliäänisinä sovituksina. Kokoelman sisältöön voi tutustua nettisivuillamme: http://skl.sulasol.fi/tuotteet

 

Juomalauluvihko nyt tarjoushintaan 10 euroa/kappale. (norm. 15 euroa/kpl)! 

 

Hinnat ovat voimassa viimeistään 31.5.2017 tehtyihin tilauksiin, postitilauksiin lisäämme koon mukaan määräytyvät toimituskulut. Tilaukset: sekakuoroliitto@sulasol.fi, p. 010 8200 239.

 

Hyvää loppukevättä ja toivottavasti nähdään Laulujuhlilla!

Sekakuoroliitto ry