1/16

Terveiset Sekakuoroliiton toimistolta! 

Kevät tulee kovaa vauhtia ja valo lisääntyy. Helsingissä talvi tuli ja meni, mutta ainakin pohjoisessa voi vielä varmaan pitkään nauttia lumesta ja etenkin kevättalven valosta! Tässä kirjeessä vielä muistuttelemme teitä kevään tärkeimmästä tapahtumasta, eli Sekakuoropäivistä Torniossa huhtikuun alussa ja kutsumme teidät liittokokoukseen päättämään yhteisistä asioista. Liitto myös julkaisee uuden kokoelman, josta tietoa alla. 

 

 

Sekakuoropäivät Torniossa 9.‒10.4.2016 ja yhtyelaulukatselmus 

Sekakuoropäivät Torniossa lähestyvät. Vielä ehtii ilmoittautua mukaan! Sekakuoropäivien tapahtumapaikkana toimii Peräpohjolan opisto noin parin kilometrin päässä Tornion keskustasta. Päivien teemana on kuorolaulajan taidot, ohjelmassa on teemojen mukaista koulutusta, yhtyelaulukatselmus ja iloista yhdessä oloa musiikin parissa! Kouluttajina päivillä ovat Hanna Remes ja Kristian Heberg, sunnuntaina perehdytään kotiharjoittelun teknisiin apuvälineisiin Satu Tammisen ja Petri Vaherin opastuksella. Isäntäkuoromme Arios toivottaa siis kaikki tervetulleiksi kevättalviseen Lappiin nauttimaan yhdessä laulamisesta!

 

Yhtyelaulukatselmus toteutetaan Sekakuoropäivien konsertin yhteydessä. Tuomaristossa ovat Hanna Remes, Kristian Heberg ja pitkän linjan kuoromies Jouko Kakko Kemistä. Mukaan mahtuu maksimissaan 8 yhtyettä, joille jokaiselle on varattu yhteensä 10 min. aikaa esiintymiseen ja palautteeseen. Rohkeasti mukaan!

 

Osallistumismaksu päiville Sekakuoroliiton jäseniltä on 70 euroa. Se sisältää koulutukset ja ruokailut ja lauantai-illan katselmuskonsertin. Majoitus opistolla maksaa 2 hh/80 e/yö ja 1 hh /65 e/yö.

 

Lue lisää

 

 

Liittokokous Torniossa 10.4.2016 klo 11.45 Peräpohjolan opistolla.

Tervetuloa liittokokoukseen Peräpohjolan opistolle (Kivirannantie 13‒15) Tornioon. Liittokokouksessa päätetään sääntömääräisistä asioista. Tule siis vaikuttamaan liiton toimintaan! 

 

Varsinainen liittokokouskutsu, kokouksen esityslista ja valtakirjapohja on lähetetty jäsenkirjeen mukana ja löytyvät oheisista linkeistä. 

 

kutsu

valtakirja

esityslista

 

Muistattehan palauttaa valtakirjat viimeistään 11.3.2016 liiton toimistoon joko postitse (Sekakuoroliitto ry, Klaneettitie 6‒8, 00420 Helsinki) tai skannattuna sähköpostilla (sekakuoroliitto@sulasol.fi).

 

Jo on joulu täällä -Sekakuoroliiton joululaulukokoelma ennakkomyynti

Sekakuoroliitto julkaisee joululaulukokoelman huhtikuussa Sekakuoropäivien yhteydessä. Kirjan ennakkomyynti on alkanut ja jatkuu aina 8.4.2016 eli Sekakuoropäiviin saakka.

 

Kokoelma tulee sisältämään nelisenkymmentä joululaulua, osa rakkaimpia aarteitamme, osa hiukan tuntemattomampia helmiä. Mukana on klassikoita kuten Sibeliuksen En etsi valtaa loistoa ja On hanget korkeat nietokset, Kassu Halosen Sydämeeni joulun teen, Gruberin Jouluyö, juhlayö ja Rajalan sovitus kappaleesta Maa on niin kaunis, mutta myös tuntemattomampia helmiä kuten Kokkosen Jouluna ja Aattoiltana ja Rautavaaran Joulukaanon. Kokoelman sovitukset on valittu tai tilattu siten, että sieltä löytyy materiaalia mahdollisimman hyvin kaiken tasoisille sekakuoroille! Tarkemman sisällysluettelon voitte lukea täältä

 

Ennakkomyyntihinta kokoelmalle on 20 euroa/kpl. Kirjan myyntihinta julkaisupäivän jälkeen on 30 euroa/kpl. Postitilauksiin lisätään postituskulut. Tilauksia voi lähettää osoitteeseen sekakuoroliito@sulasol.fi.

 

Vuoden 2015 toimintatiedot

Sulasol tarvitsee jälleen toimintatiedot vuodelta 2015 kaikilta jäsenyhdistyksiltään. Tietoja tarvitaan Sulasolin toimintakertomukseen, jota käytetään myös yleisavustusten selvityksiä tehtäessä.  Yleisavustukset ovat merkittävä osa Sulasolin rahoitusta, joten tietojen saaminen kaikilta on tärkeätä juuri tulevaisuuden toimintaedellytysten turvaamiseksi! Kanna siis kortesi kekoon ja täytä lomake määräaikaan 29.2.2016 mennessä!

 

Linkki Sekakuorojen lomakkeeseen: 

http://ifest.fi/form/?oid=8&GUID=96aa4d3fe3ed28f6c653fee626a3bc75 

 

Merkit

Muistattehan, että sekakuoroliitolla on kattava merkkikokoelma, joilla voi muistaa ja kiittää kuorojen aktiivisia toimijoita tai ahkeria laulajia. 

 

Rivilaulajaa, ahkerasti harjoituksissa käynyttä kuoron tukipilaria voi muistaa laulajamerkeillä, joita on nykyään myös 40 ja 50 vuotta kuoroissa laulaneille! 

 

Elämän laulu -merkki on tarkoitettu niille kuoron työmyyrille, jotka pitkään ovat tehneet töitä kuoron eteen hallituksen ulkopuolella. 

 

Taiteelliselle johtajalle ja hallitusvastuuta kantaville on mahdollista hakea liiton ansiomerkkejä. 

 

Tutustu merkkeihin.

 

Nordklang elokuussa 2016 ja Laulujuhlat toukokuussa 2017 

Muistattehan, että tulevana syksynä ja keväällä 2017 on tulossa huikeita kuorotapahtumia, joista ei kannata jäädä paitsi! 

 

Turussa on 3.–7. elokuuta pohjoismainen Nordklang-festivaali. Ilmoittautumiset ovat edelleen käynnissä. Mukaan voi ilmoittautua kuorona tai yksittäisenä laulajana. Lisää tietoa ja ilmoittautumiset: www.nordklang.fi/suomi/ 

 

Sulasolin Laulujuhlat 12.–14. toukokuuta 2017 huipentavat varmasti monen kuorolaulajan kevään! Ilmoittautumiset ovat alkaneet ja ensimmäisten ilmoittautuneiden joukossa taisi olla parikin Sekakuoroliiton jäsenkuoroa. Luvassa on mielenkiintoisia koulutuksia, hienoja konsertteja, lukuisia kuorokavereita paljon laulua ja juhlatunnelmaa! Lisää tietoa ja ilmoittautumiset: www.laulujuhlat.fi 

 

Iloista laulukevättä kaikille, ja toivottavasti Torniossa tavataan!

Sekakuoroliitto ry