1/2014

kuva

 

Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille! Sekakuoroliiton vuosi on alkanut vauhdikkaasti. Heti vuoden vaihteen jälkeen järjestettiin Lapualla erittäin suosittu ja onnistunut merkkilaulukoulutus ja sen perään liiton toimisto Sulasolin vanavedessä muutti pienempiin tiloihin kerrosta ylemmäs. Seuraavaksi suuntaamme katseemme Tampereella maaliskuussa pidettävään liittokokoukseen, jossa valitaan liiton luottamushenkilöt ja päätetään toiminnan suunnasta. Perinteiseen tapaan liittokokous-viikonloppuna järjestetään myös Sekakuoropäivät. Siis tervetuloa Tampereelle kouluttautumaan, laulamaan, viihtymään yhdessä ja päättämään yhteisistä asioista!

 

 

SEKAKUOROPÄIVÄT JA LIITTOKOKOUS TAMPEREELLA 22.–23.3.2014

 

Seuraavat Sekakuoropäivät vietetään Tampereella 22.–23.3.2014. Päivien teemana on tällä kertaa näyttämömusiikki ja esiintymistaidot. Ohjelmassa on työpajojen lisäksi totuttuun tapaan lauantai-illan konsertti, jossa esiintyy paikallisia kuoroja ja Sekakuoroliiton mestarimerkkiä tavoitteleva lauluryhmä. Mestarimerkkiryhmässä voi kuulla muutamaa Sulasolin ja Sekakuoroliiton luottamushenkilöä, tulkaa toki paikalle todistamaan upeaa konserttia!

 

Tapahtumapaikat

Sekakuoropäivien päätapahtumapaikkana toimii Johanneksen koulu (Erkkilänkatu 10) lähellä Tampereen tuomiokirkkoa.  Lauantai-illan konsertti on Vanhan kirjastotalon musiikkisalissa Tampereen Keskustorilla (Keskustori 4) ja karonkka Kaupungin henkilöstöravintola Frenckellissä sen vieressä (Frenckellinaukio 2). Kaikki tapahtumapaikat ovat maksimissaan kilometrin päässä toisistaan. 

 

Päivien ohjelma

Päivien ohjelma alkaa lauantaina klo 10 ilmoittautumisilla ja tervetulokahveilla. Ja siitä päivä ääntenavauksineen ja työpajoineen pyörähtää käyntiin. Koulutusta on tarjolla muun muassa esiintymistaidoissa sekä laulamisen että draamallisen näkökulman kautta. Tarkemmat työpajakuvaukset ja kouluttajatiedot päivitetään sivuille lähipäivinä. Koulutusten lisäksi on ohjelmassa tapahtuman aihepiiriin liittyvä paneelikeskustelu. Keskustelijoina mm. Hanna Remes ja Markus Ylijokipii.

 

Lauantai-ilta huipentuu Sekakuoropäivien konserttiin Vanhan kirjastotalon musiikkisalissa klo 19. Konsertissa kuulemme harvinaista herkkua, kun merkkilauluryhmä astuu lavalle tavoittelemaan mestarimerkkejä. Lisäksi kuulemme paikallisia kuoroja Jäämien Kuoroa, Kamarikuoro Camenaa, Sekakuoro Pikantteja sekä Saurion Säveltä.

 

Sunnuntai alkaa jäsenrekisterikoulutuksella. Toiminnanjohtaja Eevukka Seppäläinen opastaa uuden rekisterin käytössä. Kannattaa ottaa mukaan omia kannettavia koneita ja tabletteja, jos sellaisia omistaa, jotta jokainen pääsee kokeilemaan rekisteriä käytännössä! Jäsenrekisterikoulutuksen jälkeen on mahdollisuus kysellä OK-tuista ja niiden hakemisesta.

 

Ennen liittokokousta myös viritellään hiukan äänijänteitä, jottei päivä menisi ihan kuuntelemiseksi ja tapahtuma päättyy klo 12.30 alkavaan liittokokoukseen.

 

Osallistumismaksut ja majoitus

Sekakuoroliiton jäsenille päivät maksavat 55 euroa henkilöltä ja muilta 65 euroa henkilöltä. Osallistumismaksut sisältävät koulutukset, lauantai-illan konserttilipun sekä ruokailut karonkkaa lukuun ottamatta. Karonkkamaksu on 29 euroa henkilöltä.

 

Majoitusta varten on varattu kiintiö Rautatienkadun Cumulus-hotellista Rautatienkatu 21). Yhden hengen huone maksaa 85 € / yö ja kahden hengen huone 103 € / yö. 

 

Kukin varaa majoituksensa itse Sekakuoroliiton kiintiöstä: my.reservation@restel.fi / p. 0200 55055 Varaustunnus: "Sekakuoropäivät"

 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Lisää tietoa karonkan menusta, alustavasta aikataulusta sekä ilmoittautumiskaavakkeeseen johtavan linkin löytää liiton sivuilta: http://skl.sulasol.fi/tapahtumia/sekakuoropaivat-2014

 

Ilmoittautumisaika päättyy 24.2.2014! Toimi siis ripeästi!

 

 

TOIMINTAKERTOMUSLOMAKKEET

 

Sulasol tarvitsee jälleen toimintatiedot vuodelta 2013 kaikilta jäsenyhdistyksiltään. Tietoja tarvitaan Sulasolin toimintakertomukseen, jota käytetään myös yleisavustusten selvityksiä tehtäessä.  Yleisavustukset ovat merkittävä osa Sulasolin rahoitusta, joten tietojen saaminen kaikilta on tärkeätä juuri tulevaisuuden toimintaedellytysten turvaamiseksi! Kanna siis kortesi kekoon ja täytä lomake määräaikaan 28.2.2014 mennessä!

 

Linkki Sekakuorojen lomakkeeseen löytyy Sulasolin nettisivuilta: http://www.sulasol.fi/jasenille/ajankohtaista/.

 

Jos lomakkeiden täyttämisessä on ongelmia tai koet sen hankalaksi, ota rohkeasti yhteyttä joko Sekakuoroliiton tai Sulasolin toimistoon. Autamme täällä mielellämme!

 

 

MERKKILAULUKOULUTUKSISTA

 

Jos kuoronne on kiinnostunut merkkilaulukoulutuksesta omalla paikkakunnallaan, kannattaa olla yhteydessä Sekakuoroliiton toimistoon. Pyrimme järjestämään alueellisia merkkikursseja resurssiemme mukaan ja otamme mielellämme jäsenistömme toiveet huomioon kursseja ja kurssipaikkakuntia suunnitellessamme!

 

 

JUHLAVUODET JA MERKIT

 

Jälleen on aika muistutella alkaneena vuonna tasavuosia juhlivia kuoroja Sekakuoroliiton merkeistä, joilla voi kiittää kuoron hyväksi toimineita ahkeria laulajia tai innostavaa kuoronjohtajaa. 

 

 

kuva

 Laulajamerkit on tarkoitettu ahkerasti ja 

 pitkään kuorossa viihtyneille  laulajasiskoille ja -veljille. Pronssisen  merkin saa 10, hopeisen 20 ja kultaisen  30  lauluvuoden jälkeen. 

 

kuva

Ansiomerkkejä Sekakuoroliitolla on kaksi, hopeinen ja kultainen. Merkkejä voi anoa merkittävien yhdistys- tai musiikillisten ansioiden perusteella. Hopeisen ansiomerkin edellytyksenä on yhteensä vähintään viiden vuoden toiminta hallituksen puheenjohtajana, varapuheen-johtajana, taloudenhoitajana, sihteerinä ja/tai taiteellisena johtajana. Kultaiseen merkkiin vaaditaan samoin erityisen merkittäviä yhdistys- tai musiikillisia ansioita vähintään viideltä vuodelta hopeisen ansiomerkin myöntämisen jälkeen.

 

Merkkianomukset tulee lähettää hyvissä ajoin, viimeistään kuukautta ennen juhlia. Samalla muistutamme, että jos haluatte juhliinne tervehdyksen Sekakuoroliitolta, kannattaa lähettää kutsu liiton toimistoon. Pyrimme aina tulemaan paikan päälle onnittelemaan juhlivia kuoroja, jos vain tieto saavuttaa meidät ajoissa!

 

Merkkianomukset voi lähettää liiton toimistoon:  

Sekakuoroliitto ry, Klaneettie 6–8, 00420 Helsinki / sekakuoroliitto@sulasol.fi 

Kaavakkeet löytyvät nettisivuiltamme: http://skl.sulasol.fi/merkit    

 

 

MUIDEN JÄRJESTÄMIÄ TAPAHTUMIA

 

Kuoronjohtokurssi Tampereella helmikuussa

Pirkanmaan Pinnan järjestää kuoronjohtokurssin Tampereella 15. - 16.2.2014. Kurssi sopii hyvin kuoronjohtajille, mutta on myös jousi- ja puhallinorkesterien johtajille loistava tilaisuus tutustua uuteen instrumenttiin. 

 

Ohjelmassa on mm. Bengt Johanssonin, Heinrich Schützin, Jan Pieters Sweelinckin, Anton Brucknerin ja Oskar Merikannon musiikkia. 

Kurssi järjestetään yhteistyössä kamarikuoro Camenan kanssa ja kouluttajana toimii kapellimestari Juha Törmä. 

 

Kurssin hinta on 150e (passiiviopiskelijat 50e tai 30e/päivä). Kurssipaikka on Johanneksen koulu, Erkkilänkatu 10, Tampere. Kurssille otetaan osallistujat ilmoittautumisjärjestyksessä. 

 

Lisätietoa Pirkanmaan Pinna ry:n toiminnasta ja kurssitarjonnasta löytyy täältä: www.pirkanmaanpinna.fi

Ilmoittautumiset (20.1.– 9.2.) ja lisätietoa: info@pirkanmaanpinna.fi tai 0503004849 / pj. Janne Vanonen

 

Jäsenrekisterikoulutusta Porissa maaliskuussa

Nuorten Kuoroliitto järjestävää maaliskuussa oman tapahtumansa yhteydessä jäsenrekisterikoulutusta, joka on maksuton ja avoin kaikille Sulasolin jäsenyhdistyksille. Jos rekisterin käyttö vielä arveluttaa, nyt on mahdollisuus käytännössä päästä kokeilemaan sen toimintaa! 

Koulutus pidetään lauantaina 15.3.2014 klo 14.30–15.30 Cygnaeuksen koulun tietokoneluokassa (Tasavallankatu 1). Kouluttajana toimii Eeva-Maria Seppäläinen.

 

Jos kuoronne ei ole vielä hakenut jäsenrekisteritunnuksia, kannattaa se tehdä ennen koulutuksia. Tunnustenhakulomake löytyy Sulasolin nettisivuilta: www.sulasol.fi/jasenille/jasentiedot

 

Ilmoittautumiset koulutuksiin viimeistään 9.3.2014 oheisella ilmoittautumiskaavakkeella: http://ifest.fi/form/?oid=8&GUID=97b1b83d000e82fc8fe2670a9cb5402b 

 

Koulutusta ennen on myös mahdollista tulla myös konserttiin kuulemaan porilaisia lapsi- ja nuorisokuoroja klo 13.30 alkaen Cygnaeuksen koulun kirjastohalliin.

 

Kansainväliset karjalaiset laulujuhlat Joensuussa kesäkuussa 

Laatokankarjalaisten Liitto r.y. järjestää yhdessä suomalaisten karjalaisjärjestöjen ja säätiöiden sekä Karjalan tasavallan kulttuuriministeriön että eri kulttuuriorganisaatioiden kanssa Karjalaiset Laulujuhlat Joensuussa, jossa esiintyvät kuorot koko Karjalan alueelta.

 

Karjalaisten Laulujuhlien ohjelmaan kuuluu kuorojen kaikille avoimia harjoituksia, kuorojen esityksiä ja konsertteja sekä kansainvälinen seminaari karjalan kielen ja kulttuurin tilasta sekä merkityksestä tänään että erityisesti kuorolauluissa.  Joensuun kaupunki tukee tapahtuman järjestelyjä ja toteutusta.

T

ervetuloa Joensuuhun 2014!

 

Ilmoittautumisaika päättyy 21.2.2014! Ilmoittautumislomake ja lisää tietoa löytyy sivuilta: http://www.joensuunlaulujuhlat.net/.  

 

Taloushallinnon kurssi Tampereella syyskuussa 

Sulasol järjestää yhteistyössä Suomen Työväen Musiikkiliiton kanssa taloushallintopainotteisen yhdistystoiminnan kurssin Tampereella lauantaina 27.9.2014. Kurssi on tarkoitettu kaikille kuorojen ja orkestereiden hallinnossa mukana oleville, erityisesti taloudenhoitajille. Lisätietoa kurssista on luvassa kevään aikana.

 

 

MUUTA

 

Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi toimintaamme uudet tutustumisvuosijäsenemme Kamarikuoro Värinän Helsingistä sekä Viihdekuoro Vasitellan Kittilästä sekä kesällä jäsenistöömme liittyneen Ahjo Ensemblen! 

 

 

Oikein hyvää laulukautta ja Tampereella tavataan!