Lauluyhtyekatselmuksen säännöt

Sekakuoroliitto ry.

YHTYELAULUKATSELMUS 2017

SÄÄNNÖT

1. Järjestäjä

Yhtyelaulukatselmuksen järjestää Sekakuoroliitto ry.

2. Katselmuksen aika ja paikka

Yhtyelaulukatselmus pidetään Sekakuoropäivien yhteydessä perjantaina 10.2.2017 klo 18 alkaen Åbo Akademin Ylioppilastalo Kårenin juhlasalissa (Hämeenkatu 22).

3. Katselmuksen tarkoitus

Katselmuksen tarkoituksena on innostaa lauluyhtyeitä tavoitteelliseen toimintaan ja kehittää näin yhtyelaulun tasoa sekä antaa yhtyeille mahdollisuus omien kykyjen arviointiin ja palautteen saamiseen.

4. Osallistuminen

Yhtyelaulukatselmus on avoin kaikille lauluyhtyeille kuoromuodosta riippumatta. Yhtyeessä saa olla enintään 12 laulajaa.

5. Ohjelmisto

Osallistujat voivat itse valita ohjelmistonsa. Ohjelmiston pääpaino tulee olla säestyksettömässä musiikissa.

Katselmus on master class -tyyppinen, jossa yhtye saa välittömästi lyhyen suullisen palautteen yhdeltä tuomariston jäseneltä. Esityksen enimmäiskesto on 10 minuuttia sisältäen lavalle tulon, poistumisen ja tuomariston palautteen, mikä pyydetään huomioimaan ohjelmistoa rakennettaessa. Ylipitkä esitys keskeytetään.

Ohjelmisto merkitään ilmoittautumislomakkeeseen esitysjärjestyksessä. Ilmoittautumisen jälkeen ohjelmistoa ei saa muuttaa. Lomakkeessa on ilmoitettava myös mahdolliset säestyssoittimet. Konserttisalin varustukseen kuuluu piano, mutta muista säestyssoittimista yhtyeet vastaavat itse.

Yhtyeet esiintyvät arvotussa järjestyksessä. Esiintymisjärjestys ilmoitetaan yhtyeille viimeistään viikkoa ennen katselmusta.

6. Ilmoittautuminen

Yhtyelaulukatselmukseen ilmoittaudutaan täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake osoitteessa http://skl.sulasol.fi/tapahtumia/sekakuoropaivat2017. Ilmoittautumisaika alkaa 15.10.2016 ja päättyy 15.12.2016. Myöhästyneet ilmoittautumiset hylätään.

Katselmukseen hyväksytään enintään 12 yhtyettä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Yhtyeen on lähetettävä viimeistään 15.12.2016 Sekakuoroliiton toimistoon joko postitse (os. Klaneettitie 6-8, 00420 Helsinki) tai sähköpostin liitteinä () nuottikopiot yhtyeen ohjelmistosta.

7. Osallistumismaksu

Yhtyelaulukatselmuksen osallistumismaksu on 50 euroa Sulasolin jäsenkuoroon kuuluvalta lauluyhtyeeltä, muilta yhtyeiltä 70 euroa. Sekakuoropäiville osallistuvilta maksu on 25 euroa Sulasolin jäsenkuoroon kuuluvalta lauluyhtyeeltä ja muilta päiville osallistuvilta yhtyeiltä 30 euroa. Osallistumismaksut laskutetaan yhtyeiltä sitä mukaa kun ilmoittautumisia saadaan. Maksettu ilmoittautumismaksu vahvistaa osallistumisen. Peruutustapauksissa maksua ei palauteta.

8. Palkinnot

Tuomaristo voi jakaa Klemetti-plaketin Sekakuoroliiton jäsenkuoroon kuuluvalle yhtyeelle. Voittajalle annetaan lahjakortti Sulasolin nuottimyymälään.

Jokaiselle yhtyeelle lähetetään katselmuksen jälkeen tuomariston antamaan suulliseen palautteeseen perustuva kirjallinen palaute esityksestä.

9. Tuomaristo

Katselmuksen tuomaristoon kuuluvat Säde Bartling, Kari Turunen ja Hanna Remes.

10. Muuta huomioitavaa

Yhtye vastaa itse kaikista kustannuksistaan (mm. majoitus, matkustus ja ruokailut).

Yhtyeiden on käytettävä laillista nuottimateriaalia (poikkeuksena tuomaristolle toimitettavat nuottikopiot). Järjestäjällä on oikeus halutessaan tarkistaa käytetyn nuottimateriaalin laillisuus.

Katselmuksen järjestäjällä on oikeus korvauksetta radioida, televisioida, äänittää ja kuvata esityksiä.

Sekakuoroliitto ry 13.10.2016

***

Lisätietoja yhtyelaulukatselmuksesta: Sekakuoroliitto ry, Eeva-Maria Seppäläinen, puh. 010 8200 239,