3/2014
Syksyinen tervehdys täältä Sekakuoroliiton toimistolta!

Kausi on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle Sekakuoroliitossa. Suunnitelmissa on monenlaista: Perinteiset Sekakuoropäivät helmikuussa Vaasassa, uusia merkkejä, sääntöuudistus, joululaulukirja, merkkilaulukurssi ja pidemmällä tulevaisuudessa myös paikallisia yhteiskonsertteja eri puolilla maata. Tästä kirjeestä löytyy tietoa etenkin Sekakuoropäivistä, liittokokouksesta ja sääntöuudistuksesta sekä ennakkotietoa uusista merkeistä. Muista mainitsemistani asioista sitten tarkemmin tulevissa jäsentiedotteissa.


SEKAKUOROPÄIVÄT VAASASSA 14.–15.2.2015

Seuraavia Sekakuoropäiviä vietetään Vaasassa Sekakuoro Sirpaleiden vieraana. Päivät ovat jo helmikuun puolessa välissä, eli 14.–15.2.2015. Päivillä on taas totuttuun tapaan koulutusta ja lauantai-iltana yhteiskonsertti ja karonkka. Tule siis Vaasaan laulamaan, oppimaan, tapaamaan muita sekakuorolaisia ja pitämään hauskaa! Päivillemme ovat tervetulleita kaikki kuorolaulajat kuoromuotoon katsomatta!

Koulutukset ja Konsertti
Sekakuoropäivillä on taas tarjolla mielenkiintoista ja monipuolista koulutusta. Päivät aloittaa Marjukka Riihimäen improvisaatio ja ilmaisu -koulutus ja iltapäivä vietetään perehtyen Sibeliuksen sekakuoromusiikin helmiin Hanna Remeksen johdolla. Mahdollisuuksien mukaan molemmista työpajoista pyritään samaan lauantai-illan konserttiin yksi teos yhdessä esitettäväksi. Konsertissa esiintyy myös Etelä-Pohjanmaan piirin kuoroja. Sunnuntaina sukelletaan nuottien maailmaan. Näkökulmina muun muassa: mistä kuoronuotteja, miten hyödyntää tietotekniikkaa ja mikä on sallittua. Ja päivät päätetään taas perinteisesti liittokokoukseen.

Alustava aikataulu: 

la 14.2.
10.30–11 tervetulokahvit ja ilmoittautuminen
11–13   Marjukka Riihimäki / kuoroimpro ja ilmaisu
13–14 lounas
14–16 Hanna Remes / Sibelius
16.45–17.30 salitestausajat ja välipala ja kahvit
18–19 konsertti
20– karonkka

Su 15.2.
klo 11–12.30 koulutus: asiaa nuoteista
12.30–13 kokouskahvit
13–14.30 Liittokokous


Tapahtumapaikat
Tapahtuman keskuksena toimii Vaasan kaupungintalo (Senaatinkatu 1). Sekä työpajat että konsertti ja myös liittokokous pidetään kaupungintalon tiloissa. Majoituskiintiö on varattu Sokos Hotel Vaakunasta (Rewell Center 101) Molemmat sijaitsevat ihan Vaasan keskustassa. Karonkkapaikka varmistuu myöhemmin.

Majoitus
Kuten mainittua, majoitusta varten on varattu kiintiö Sokos hotel Vaakunasta.  Varaukset hotelliin tekee jokainen itse, varaustunnus on ”Sekakuoropäivät”.  Huoneiden hinnat: 

standard-huone 69 €/1hh ja 84 €/2 hh
superior-huone  84 €/1 hh ja 99 €/2 hh

Hotellivaraukset: , p. 06 212 4113

Osallistumismaksut ja ilmoittautuminen
Sekakuoropäivien osallistumismaksu liiton jäseniltä on 55 €. Jos samasta kuorosta ilmoittautuu vähintään 10 henkilöä, maksaa kukin osallistumisestaan 45 €. Muilta kuin liiton jäseniltä maksu 60 €. Osallistumismaksu sisältää ruokailut lukuun ottamatta karonkkaa (tervetulokahvit, lounas, välipala ja sunnuntain kokouskahvit), koulutukset ja konsertin. Karonkkamaksu tarkentuu myöhemmin, mutta on maksimissaan 25 €.

Ilmoittautumisaika tapahtumaan alkaa 3.11. ja päättyy 15.12.2014, myös hotellivaraukset kannattaa tehdä 15.12. mennessä. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyy ilmoittautumisajan alkaessa nettisivuiltamme.

Tervetuloa Vaasaan!


LIITTOKOKOUS 15.2.2015 JA SÄÄNTÖMUUTOS

Sekakuoropäivät päätetään perinteisesti liittokokoukseen sunnuntaina 15.2. klo 13. Virallinen kutsu lähetetään kaikille varsinaisille jäsenyhdistyksille marraskuussa-joulukuussa. Sekakuoroliiton hallitus on valmistellut ja esitarkastuttanut sääntöuudistuksen, jonka tavoitteena on ollut nykyaikaistaa ja selkiyttää liiton sääntöjä. Lähetämme liittokokouskutsun mukana uusitut säännöt ja yhteenvedon ehdotetuista muutoksista. 

Jos jollain jäsenyhdistyksellä on virallisten kokouksessa käsiteltävien asioiden lisäksi muita liittokokouksen päätettäväksi tuotavia asioita, pyydämme lähettämään niistä kirjalliset esitykset Sekakuoroliittoon () viimeistään 1.2.2015 mennessä.


UUDET MERKIT

Sekakuoroliiton merkkivalikoima laajenee heti vuoden 2015 alusta kahdella uudella Laulajamerkillä ja Elämän laulu -merkillä. Uudet merkit on suunnitellut Juha-Pekka Nyrhilä. Jatkossa kuoroilla on siis mahdollisuus muistaa Laulajamerkeillä myös 40 ja 50 vuoden laulajauran tehneitä kuoroveljiä ja -sisaria. Elämän laulu -merkki  on tarkoitettu pitkäaikaiselle kuorolaiselle, joka on lisäksi toiminut aktiivisesti kuoron tai Sekakuoroliiton hyväksi. Uusien merkkien myötä myös merkkisääntöjä hiukan uudistetaan ja selkiytetään.


TULEVIA TAPAHTUMIA 2015

7.2.   Lauluyhtyeiden taitokurssi, Vantaa 
14.–15.2. Sekakuoropäivät, Vaasa
17.–19.4. VI Kansainvälinen  Madetoja -mieskuorokilpailu, Tampere
13.–17.5. Vaasan Kuorofestivaali
3.–7.6. Tampereen Sävel
25.–28.6. VIII Nordic-Baltic Choir Festival, Riika, Latvia
18.–24.7. Choralp, International Singing Week, Briançon, Ranska
24.7.–2.8. Europa Cantat XIX -festivaali, Pécs, Unkari 


OK-OPINTOKESKUKSEN KOULUTUKSIA KEVÄÄLLÄ 2015

Sen lisäksi, että Ok-opintokeskus tukee jäsenjärjestöjensä koulutustoimintaa rahallisesti, toimii OK myös koulutusten järjestäjänä. Laadukkaat ja varsin edulliset tai peräti maksuttomat koulutukset ovat avoimia kaikille OK:hon kuuluvien järjestöjen jäsenille. Alla poimintoja kevään tarjonnasta. 

Lisää voi lukea: http://ok-opintokeskus.fi/ok-opintokeskus-kouluttaa 

Ydinopintojaksoja:
Kirstunvartija – valmiuksia yhdistyksen rahaston hoitoon 
   22.1.–11.2. Helsinki, Joensuu, Oulu, Seinäjoki, Tampere ja Turku
Ryhdistä yhdistystä – avaimet yhdistystoiminnan perusteisiin
   26.1.–16.3. verkkokurssi
Yhdistys sosiaalisessa mediassa
   4.2. Oulu ja Turku
   10.2. Helsinki, Joensuu, Seinäjoki ja Tampere 
Google työkalut – opi käyttämään ja hyödyntämään Googlen työkaluja järjestösi arjessa.
   11.2. Helsinki ja Tampere
   18.2. Joensuu

Syventäviä opintojaksoja:
Näin laaditaan toimintasuunnitelma ja -kertomus
   16.4. Joensuu, Seinäjoki, Tampere ja Turku
   23.4. Oulu
Somea syvemmältä
   17.3. verkkokurssi


Lauluntäyteistä kaamosaikaa toivotellen, 
Sekakuoroliitto ry